Masterclass samengesteld gezin coach | Popelier Opleiding en Begeleiding

Masterclass Stiefouderschapsplan

Een derde van de gezinnen en 60% van de samengestelde gezinnen valt uiteen door een scheiding. Als zorgprofessional of mediator wil je er alles aan doen om dat te voorkomen! Werk jij met kinderen of met gezinnen en herken jij dit:

– voel je je onzeker over je kennis over nieuwe gezinnen en wil je praktische vaardigheden opdoen?

– merk je dat je kennis mist over de dynamiek in samengestelde gezinnen?

– kom je in je werk in aanraking met stiefouders, maar kom je tools tekort om daarmee om te gaan?

– heb je zelf ervaring in een stiefgezin als ouder of als kind, en wil je vanuit je vakgebied en expertise mensen begeleiden – zonder te worden afgeleid door je eigen ervaringen?

– wil je een bijdrage leveren aan het voorkómen van nieuwe scheidingen, maar weet je niet of de Opleiding Stiefplan-Coach iets voor jou is?

Volg dan de Masterclass Stiefouderschapsplan!

Onze missie

Wij weten wat er speelt in samengestelde gezinnen, door onze jarenlange ervaring in het werken met samengestelde gezinnen.

Onze missie is om ouders en stiefouders te helpen een succes te maken van hun samengestelde gezin. Daarom doen wij al jarenlang onderzoek naar samengestelde gezinnen, schreven wij diverse boeken en ontwikkelden wij het Stiefouderschapsplan: hét ouderschapsplan voor het samengestelde gezin. Wij hebben al honderden professionals opgeleid in het werken met het Stiefouderschapsplan.

Wat wil jij bereiken?Masterclass samengesteld gezin coach

Werk je momenteel met kinderen uit samengestelde gezinnen of met stiefouders, maar ontbreekt het je aan kennis over wat deze gezinnen zo bijzonder maakt? Wil jij meer weten over de dynamiek van samengestelde gezinnen, de rol van ouders en stiefouders en de speciale familiebanden?

Dit kun je na de Masterclass

Na de Masterclass Stiefouderschapsplan heb jij meer kennis over de kenmerken, valkuilen en dilemma’s van samengestelde gezinnen en ben je in staat om deze gezinnen beter voor te lichten en beter te ondersteunen.

Je kent de ingewikkelde dynamiek van samengestelde gezinnen en weet daardoor hoe je gezinnen met een nieuwe partner, na een scheiding of overlijden, beter op weg kunt helpen om van hun nieuwe gezin een succes te maken!

Daarnaast maak je kennis met het Stiefouderschapsplan – een doelgerichte methode die kan helpen om de gevolgen van conflicten en ruzies in samengestelde gezinnen te beperken en zoveel mogelijk te voorkomen!

Na de Masterclass heb je niet alleen een aantal praktische tools, maar weet je ook of de driedaagse Opleiding tot Stiefplan-Coach / samengesteld gezin coach voor jou geschikt is.

Dit zijn wij

Masterclass Stiefouderschapsplan Corrie Haverkort Aleide Hendrikse Marlijn KooistraDe docenten van de Masterclass zijn de grondleggers van het Stiefouderschapsplan, hét ouderschapsplan voor het samengestelde gezin. Onze methode is ontwikkeld vanuit onze eigen ervaringen en is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Dit is de Masterclass

De Masterclass is een intensieve dag waarin je alles leert over de kenmerken van een samengesteld gezin, de valkuilen van een samengesteld gezin en de dilemma’s die er spelen. Je krijgt inzicht in de verschillende relaties in een stiefgezin.

De Masterclass leert je vaardigheden om (kinderen uit) samengestelde gezinnen en stiefouders beter te ondersteunen, voor te lichten of te verwijzen. Ben je geregistreerd als SKJ jeugd- en gezinsprofessional of als MfN-mediator, dan ontvang je PE-punten.

Deelname aan de Masterclass kost € 195. Onze cursisten waarderen de kwaliteit van onze opleidingen met gemiddeld een 8,7. Lees hier nog meer reviews van cursisten.

Interessant, goede verdieping waardoor veel kanten van een gezin belicht worden. Fijn om vanuit alle deelnemers van een stiefgezin de situatie/problemen te bekijken.
Hanneke van de Kam

Docenten zijn bevlogen en professioneel – erg up-to-date en daardoor vernieuwend.
Jolanda Kuypers

Het Stiefplan biedt duidelijke handvatten voor situaties die niet hanteerbaar lijken. Top!
Pouwliena Tot

Veel geleerd tijdens de masterclass én veel gevoeld (dmv rollenspel) hoe complex een samengesteld gezin kan zijn en hoe goed het is dat er meer aandacht voor is. Bedankt Corrie en Marlijn!
Fiona de Leeuw

Tijdelijk met gratis coachingkaarten

Speciale aanbieding: wie zich nu inschrijft voor de Masterclass, krijgt een cadeau. Als je vóór 15 januari 2020 inschrijft, ontvang je een gratis set met coachingskaarten. Deze kaarten (t.w.v. € 13,90) zijn speciaal ontwikkeld voor de begeleiding van kinderen en ouders uit samengestelde gezinnen. Let op: deze aanbieding is alleen geldig bij inschrijving vóór 15 januari 2020. Je ontvangt de kaarten tijdens de Masterclass.


Veelgestelde vragen

Kun je in zo’n korte tijd genoeg leren?

De Masterclass bestaat uit vier uur intensieve training op het gebied van psycho-educatie. Wij bieden geaccrediteerd onderwijs door twee topdocenten, gespecialiseerd in de pedagogische en ethische aspecten van samengestelde gezinnen. De opleiding is goed verzorgd: je ontvangt hoogwaardig lesmateriaal, een boek en recente onderzoekscijfers. Na de opleiding ben je in staat om kinderen en ouders uit samengestelde gezinnen beter te begeleiden.

Wat is het niveau van de opleiding?

De Masterclass is gericht op mensen met een achtergrond op hbo-niveau in het sociaal-maatschappelijke of juridische domein. Wil je graag deelnemen maar twijfel je over het niveau? Neem dan contact met ons op.

Waar wordt de Masterclass gegeven?
De Masterclass vindt plaats op een fijne locatie in Almere, uitstekend te bereiken per auto of per openbaar vervoer.

Wat kost de Masterclass?

Deelname aan de Masterclass kost € 195. Dit is inclusief lesmateriaal, het boek Hoe maak je een succes van je samengestelde gezin?, koffie, thee en een goed verzorgde lunch. Omdat wij een CRKBO-erkend opleidingsinstituut zijn, betaal je geen btw.

Wordt de Masterclass ook in-company aangeboden?

Jazeker, vele organisaties gingen u voor. We overleggen graag met u om de Masterclass precies op maat voor uw organisatie aan te passen. Lees hier voor welke organisaties wij een in-company training mochten verzorgen.

Welke en hoeveel PE-punten levert deze opleiding?

Sta je ingeschreven als MfN-mediator, dan ontvang je 6 PE-punten voor het register. Ben je geregistreerd SKJ jeugd- of gezinsprofessional, dan ontvang je 10 PE-punten. Wij regelen de registratie van de punten. Informeer ons tijdig over je registercode.

Gelden er annuleringsvoorwaarden?

Ja, onze annuleringsvoorwaarden sluiten aan bij de regels die door MfN worden gehanteerd. Bij annulering van jouw kant kort vóór de cursusdag krijg je slechts tot een deel van de kosten gerestitueerd. Het is echter ook altijd mogelijk om, indien je verhinderd bent, deel te nemen aan de eerstvolgende keer dat de cursusdag worden gegeven – dit zonder extra kosten. Je vindt de annuleringsvoorwaarden hier.

Ik heb het boek dat bij de Masterclass hoort al. Krijg ik korting?

Helaas kunnen wij geen korting bieden op de cursusprijs wanneer u (een deel van) de te lezen boeken al in bezit heeft. Wel zijn onze boeken zeer geschikt om bijvoorbeeld uit te lenen aan een cliënt, of deze er inzage te leggen in uw wachtruimte.