Over ons | Popelier Opleiding en Begeleiding

lijn

Over ons

corry

Corrie Haverkort

Corrie Haverkort is docent, beeldend kunstenaar en filosoof, gespecialiseerd in de wijsgerige ethiek m.n. op het gebied van hedendaagse gezinstransities. Ze verzorgt lezingen en trainingen met onderwerpen als erkenning, verzoening en vergeving, vrijheid en gebondenheid, de ander en ik etc. Samen met Marlijn Kooistra-Popelier ontwikkelde zij het Stiefouderschapsplan, schreef het boek Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin? Stiefplan, tips en tools, en is opleider Stiefplan-coach. Tevens verscheen van hun hand: Liever liefde dan de beste buggy, over hoe je als ouders ook samen goede partners blijft, en ontwikkelde een praktische vorm van de Ouderschapsbelofte. Samen met Ed Spruijt schreef zij: Kinderen uit nieuwe gezinnen, handboek voor school en begeleiding. Haar meest recente boek is Van Woede naar redelijkheid – emoties, dilemma’s en erkenning bij scheiden, nieuwe partner en samengesteld gezin. Dit boek is verschenen in oktober 2018 bij uitgeverij SWP.

Corrie is ook gastfilosoof/docent tijdens de filosofieweek ‘Kant op Kreta’, georganiseerd door reisorganisatie Academie op Kreta van 13 tot en met 19 oktober 2019. Een week lang leren, delen en denken op de parel van de Egeïsche zee? U leest hier alles over deze bijzondere reis.

marlijn

Marlijn Kooistra-Popelier CRKBO docent

Marlijn Kooistra-Popelier

Marlijn Kooistra -Popelier is pedagoog en opgeleid in het systeem- en oplossingsgericht werken met gezinnen. Naast jarenlange ervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie heeft zij een  praktijk gespecialiseerd in de begeleiding van (samengestelde) gezinnen. Marlijn verzorgt de opleiding aan professionals over samengestelde gezinnen en het stiefouderschapsplan samen met Corrie Haverkort.
Samen met Corrie Haverkort ontwikkelde zij het Stiefouderschapsplan, schreef het boek Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin? Stiefplan, tips en tools, en is opleider Stiefplan-coach. Tevens verscheen van hun hand: Liever liefde dan de beste buggy, over hoe je als ouders ook samen goede partners blijft, en ontwikkelde een praktische vorm van de Ouderschapsbelofte.

Daarnaast geeft zij trainingen over het Geweldloos Verzet ontwikkeld door Haim Omer aan zowel de ambulante hulpverlening als de residentiële jeugdzorg in opdracht van PI-research. Tevens is zij mediator en familiemediator en is zij CRKBO-geregistreerd docent. Marlijn is moeder van een zoon en twee dochters, en heeft drie stiefkinderen.

De opleiding Stiefplan-Coach verzorgen wij samen met Advocaat Aleide Hendrikse-Voogt van Voorink Advocaten in Zutphen.

Wilt u weten met wie wij samenwerken op het gebied van stiefouderschap en preventieve ouderschapsvoorlichting, dan vindt u hier een overzicht van onze samenwerkingspartners.